Małe firmy mogą zaoferować profesjonalistom bezpieczeństwo finansowe
Korporacja czy mała firma? Wysoka pensja i bogaty pakiet socjalny czy elastyczność i rodzinna atmosfera? Właściciele małych firm, specjalizujących się w usługach profesjonalnych, mają często problem ze znalezieniem utalentowanych i wartościowych pracowników. Stają przed wyborem czy zaoferować im atrakcyjne benefity kosztem zysków firmy czy narazić się na utratę najlepszych podwładnych. Okazuje się, że poświęcając niewiele czasu i pieniędzy, decydując się chociażby na ubezpieczenie grupowe, nawet w małej firmie można zwiększyć lojalność pracowników bez ponoszenia dodatkowych kosztów, a tym samym skutecznie konkurować o talenty z największymi korporacjami.
Poznański rynek biurowy przyśpiesza
Utrzymujące się w Poznaniu duże zainteresowanie powierzchnią biurową zachęca, zarówno inwestorów, jak i władze miasta do planowania dużych inwestycji
Przepisy na pyszną Wielkanoc bez glutenu
Święta Wielkanocne to czas, który spędzamy z rodziną delektując się smakiem tradycyjnych, polskich dań. Nie wyobrażamy sobie świętowania bez uroczystego śniadania z żurkiem lub białym barszczem i słodkości w postaci pysznych mazurków czy bab. Co jednak w sytuacji, kiedy z naszej diety musimy wyłączyć produkty zawierające gluten? Jak wtedy przygotować Wielkanocne potrawy, by były nadal smaczne?
Kardiolodzy zaniepokojeni. Boją się sieci szpitali
Czy sieć szpitali zagraża polskiej kardiologii? Co stanie się z małymi ośrodkami, które leczą serca? – To jedne z wielu obaw i pytań jakie stawiają kardiolodzy. Środowisko boi się, że proponowane zmiany mogą pogorszyć dostęp do leczenia chorób serca.
Ta choroba jest problemem. Wiele osób o niej nie wie
Ok. 17 tys. osób w Polsce umiera z powodu POChP. Według Światowej Organizacji Zdrowia zajmuje ona 4. miejsce wśród najczęstszych przyczyn zgonów. Niestety wiele osób nada nie wie czym jest POChP.
Mąka – najważniejszy składnik udanego ciasta. Nie tylko na Wielkanoc.
Przed nami czas przygotowań do Świąt Wielkanocnych. Sporo chwil spędzimy w kuchni, szukając pomysłów i inspiracji na dania, które zachwycą naszych najbliższych oraz gości. Obecnie świąteczne menu staje się coraz bardziej różnorodne, a słodkie i wytrawne smaki otwierają przed nami szeroki wachlarz kulinarnych możliwości. Bez względu na to, czy jesteśmy miłośnikami tradycji, czy też lubimy w kuchni eksperymenty, sukces zagwarantują nam przede wszystkim odpowiednio dobrane składniki. W przypadku wszelkiego rodzaju ciast składnikiem, od którego zależy najwięcej jest wysokiej jakości mąka. To ona zapewnia nam wymarzony efekt sprawiając, że ciasta są delikatne i puszyste lub odpowiednio kruche.
2 przepisy na wielkanocne wypieki i kuchenne triki eksperta
Dwie propozycje na świąteczny stół przygotował Michał „Magiel” Myszkiewicz – ekspert kulinarny marki Lubella. Proponuje on tradycyjnego, świątecznego mazurka, ale z nieoczywistym, inspirującym nadzieniem serowo-cytrusowym oraz wypełnione pysznym chrzanowym musem tartaletki, które doskonale sprawdzą się także przy wielu innych okazjach. Zanim przystąpimy do pieczenia, warto zapoznać się z radami kucharza. Dzięki nim nasze ciasto będzie naprawdę idealne!