NEWSLETTER

Jesteś dzinnikarzem? Wybierz firmy z których chcesz
dostawać informacje prasową wprost na własną
skrzynke e-mail.
ZAPISZ SIĘ
Kulinaria, Żywność, Gastronomia

Pociąg do kawy – COSTA COFFEE otwiera dwa nowe lokale w Centrum Warszawy

2017-12-11 09:35:27
Responsive image

W samym centrum Warszawy, gdzie codziennie przecinają się drogi tysięcy podróżnych, zostały otwarte dwa nowe lokale COSTA COFFEE. Od teraz można złapać szybką kawę na wynos w kawiarni przy Dworcu Centralnym lub wygodnie rozsiąść się w fotelu lokalu w okolicach stacji PKP WKD. Obie lokalizacje zachwycą gości nie tylko pyszną kawę, ale także ciekawymi wystrojami wnętrz, podkreślającymi unikalny charakter miejsc.

Świąteczne ciasta bez glutenu? Tylko z gotowymi Masami HELIO!

2017-12-05 00:05:33
Responsive image

Bezglutenowe Masy do ciast HELIO to szybki, prosty, lecz przede wszystkim naturalny i zdrowy sposób na bożonarodzeniowe wypieki...

Skosztuj najlepszych produktów regionalnych w Zielonych Arkadach

2017-11-15 13:18:25
Responsive image

40 firm z regionu rywalizowało w dziesiątej edycji Plebiscytu „Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza”. Jury złożone z szefów kuchni znanych bydgoskich restauracji wybrało najlepsze regionalne produkty. Laureatów poznamy podczas wielkiego Finału akcji już w najbliższą sobotę w Zielonych Arkadach.

Olej lniany LenVitol – dodaj zdrowia do swoich dań

2017-11-14 09:48:13
Responsive image

Trwający obecnie okres jesienno-zimowy, to czas w którym powinniśmy szczególnie pamiętać o zdrowiu swoim i najbliższych.

Szczęśliwa trzynastka − COSTA COFFEE w nowym kompleksie Wroclavia

2017-10-24 11:29:11
Responsive image

Nowa galeria handlowa Wroclavia już otwarta, a w niej oczywiście kawiarnia COSTA COFFEE, której nie sposób nie zauważyć, a to za sprawą nietypowego wystroju wnętrza – ręcznie malowanego muralu. Pierwsi goście odwiedzający Wroclavię, mogą się już rozkoszować zakupami z kubkiem aromatycznej, świeżo zaparzonej kawy w dłoni.

Tradycyjne produkty roślinne wracają do łask. Czas na mąkę lnianą!

2017-07-31 15:51:25
Responsive image

Moda na tradycyjne produkty w nowoczesnej formie to jeden z największych kulinarnych hitów 2017 roku! Powraca wiara w potęgę roślin, zwłaszcza tych, które są skarbcem witamin i wartości odżywczych. W kuchni królować będzie mąka lniana, która właśnie wzbogaciła portfolio produktów marki LenVitol®.

Tłuszcze trans – niewidoczny wróg

2017-07-19 12:23:27
Responsive image

Zastąpienie tłuszczów nasyconych w diecie tłuszczami nienasyconymi rekomendują wszystkie najważniejsze instytucje zajmujące się określaniem aktualnych zaleceń żywieniowych na świecie. Istnieje jednak jeden szczególny rodzaj tłuszczów nienasyconych, których spożycie wiąże się ze zwiększonym ryzykiem wystąpienia chorób układu krążenia – mowa tu o tłuszczach typu trans. Co warto o nich wiedzieć? Na kilka najważniejszych pytań odpowiada ekspert programu edukacyjnego „Zdrowe tłuszcze”, mgr inż. Iwonna Niegowska.

5 warzyw sezonowych = 5 pomysłów na pyszne dania

2017-07-19 12:11:20
Responsive image

Kuchnia uwielbia lato. Można wtedy czarować w niej kolorami, zapachami i smakami. Dodatkowo, w pyszny, tani i najczęściej bardzo prosty sposób. Niewiele potrzeba, aby skomponować pożywny, wartościowy i smaczny posiłek. Wystarczy rozejrzeć się dookoła, odwiedzić targ i zaopatrzyć się w te warzywa, których królewski sezon właśnie trwa. Lipiec to idealne pora na to, aby w naszej kuchni docenić 5 polskich warzyw: na stołach muszą zagościć szparagi, cukinia, kalarepa, bób i brokuły.

Galeria Północna z ofertą dla koneserów dobrego smaku

2017-06-27 15:27:17
Responsive image

Szeroki wybór wysokiej jakości produktów i wykwalifikowana obsługa, która opowie o kulinarnych tradycjach z różnych stron świata. Trzy nowe lokale w Galerii Północnej - Królestwo Serów, Bacówka Towary Tradycyjne i Boutique Konesera to wyjątkowa propozycja dla klientów szukających nowych, oryginalnych smaków.

Kolporter rozwija saloniki ze strefą alkoholi

2017-04-25 13:12:43
Responsive image

Top Drink – pod tą nazwą Kolporter rozwija saloniki prasowe ze specjalną strefą alkoholi. Spółka ma już w swojej sieci 9 tego typu punktów.

Herbata na Wielkanoc. Poznaj limitowaną ofertę Dilmah

2017-04-12 16:47:19
Responsive image

Bukiety żonkili i tulipanów w kolorowych wazonach, rzeżucha ozdobiona barankiem lub kurczaczkiem stojąca na kuchennym blacie, to stałe oznaki tego, że Święta Wielkanocne są coraz bliżej. To piękny i wyjątkowy czas, tym bardziej warto celebrować go kubkiem wysokojakościowej i dobrze zaparzonej herbaty. Na tę okazję, dla wszystkich ceniących najwyższą jakość herbaty, marka Dilmah przygotowała specjalną wielkanocną ofertę.

Jemy oczami – czyli o tym, co wpływa na nasz apetyt

2017-04-12 16:30:13
Responsive image

Wzrok to zmysł, który ma wpływ praktycznie na każdą dziedzinę naszego życia – również na kwestie żywieniowe. Potrawy, które nam się podobają i wyglądają apetycznie, po prostu bardziej nam smakują. Jak zatem komponować i serwować posiłki, aby pobudzały nasz apetyt już „od pierwszego wejrzenia”?

Zadbaj o swój mózg przed egzaminem gimnazjalnym!

2017-04-12 15:57:03
Responsive image

Stosy przeczytanych lektur i podręczników, dziesiątki nadgryzionych długopisów oraz setki rozwiązanych testów próbnych! Wielkimi krokami zbliża się jeden z najtrudniejszych szkolnych momentów – egzamin gimnazjalny. Jak nie dać się stresowi i poprawić kondycję mózgu, by z sukcesem zakończyć ten etap edukacji?

Pozytywnie na wiosnę, czyli przepisy na wiosenne przesilenie

2017-04-11 16:50:04
Responsive image

„W marcu jak w garncu” oraz „Kwiecień plecień bo przeplata” - te powiedzenia trafnie opisują pogodę pierwszych wiosennych dni. Zmiana pory roku to zawsze wyzwanie dla naszego organizmu. Jak sobie poradzić z przesileniem? Co jeść, aby cieszyć się wiosną i razem z przyrodą z nową siłą obudzić się do życia?

Pozytywnie na wiosnę, czyli przepisy na wiosenne przesilenie

2017-04-11 16:39:25
Responsive image

„W marcu jak w garncu” oraz „Kwiecień plecień bo przeplata” - te powiedzenia trafnie opisują pogodę pierwszych wiosennych dni. Zmiana pory roku to zawsze wyzwanie dla naszego organizmu. Jak sobie poradzić z przesileniem? Co jeść, aby cieszyć się wiosną i razem z przyrodą z nową siłą obudzić się do życia?

Zapiekanka bakłażanowa

2017-04-10 13:59:35
Responsive image

Michał „Magiel” Myszkiewicz – ekspert kulinarny marki Lubella proponuje rodzinne danie: zapiekankę z bakłażanem na codzienny obiad, jak i bardziej wyjątkową rodzinną okazję.

Wielkanocna zapiekanka z białą kiełbasą, jajkiem i zielonym groszkiem

2017-04-10 13:58:45
Responsive image

Michał „Magiel” Myszkiewicz – ekspert kulinarny marki Lubella proponuje pomysł na pyszną zapiekankę, która doskonale sprawdzi się w wielkanocnym menu - to zapiekanka z białą kiełbasą, jajkiem i zielonym groszkiem.

Cynamonowy puchar

2017-04-07 14:07:20
Responsive image

Mlekołaki Cinisy to doskonały pomysł na pożywne, chrupiące śniadanie, które doskonale rozbudzi małego śpiocha. Stanowią też idealną przekąskę między posiłkami, gdy trzeba szybko uzupełnić poziom energii potrzebnej do odkrywania świata. Doskonale sprawdzą się również jako składnik deseru – niespodzianki dla dziecka.

Wytrawne bułeczki z łososiem, szpinakiem i fetą

2017-04-05 12:42:49
Responsive image

Propozycja na wielkanocne śniadanie.

Roladki z filetu z kurczaka ze szpinakiem, w szynce parmeńskiej, podawane z chrzanem śmietankowym

2017-04-05 12:41:32
Responsive image

Propozycja ciekawego dania na stół wielkanocny i wiele innych okazji

Nowy chrzan śmietankowy od Krakusa – sprytny sposób na udane Święta Wielkanocne

2017-04-05 12:40:23
Responsive image

Święta Wielkanocne to moment, gdy na stołach pojawiają się tradycyjne potrawy. Na stół trafiają wędliny, sałatki, żurek, biała kiełbasa i oczywiście jajka, często kolorowe i bogato zdobione. Obok nich, nie może zabraknąć także chrzanu. To dodatek, bez którego żaden stół nie byłby prawdziwie świąteczny, a dania nie miałyby tak charakterystycznego smaku. Wszyscy, którzy cenią w kuchni tradycję, ale jednocześnie są otwarci na ciekawe, smakowe innowacje, na pewno z przyjemnością spróbują nowego, delikatnego chrzanu śmietankowego Krakus.

Rodzinne spaghetti z chorizo i triki kucharza

2017-03-29 11:53:49
Responsive image

Zainspirowany różnorodnością makaronów i bogactwem możliwości, Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje rodzinne, męskie danie: Spaghetti z chorizo, którego z pewnością chętnie spróbuje cała rodzina. Jak pokazało badanie Ogólnopolskiego Instytutu Badań Rynkowych i Społecznych na zlecenie marki Lubella – 30% respondentów kojarzy męską kuchnię z ostrymi przyprawami. Dlatego ekspert Lubelli radzi, jak wykorzystać potencjał suchych przypraw, które często stosuje się do potraw z makaronem oraz – dodatkowo – jak zredukować alkohol w potrawach.

Diabelskie Pappardelle dla dwojga i triki kucharza

2017-03-29 11:52:15
Responsive image

Zainspirowany różnorodnością makaronów i bogactwem możliwości, Michał „Magiel” Myszkiewicz, ekspert kulinarny marki Lubella proponuje męskie danie: Diabelskie Pappardelle idealne na kolację we dwoje. Jak pokazało badanie Ogólnopolskiego Instytutu Badań Rynkowych i Społecznych na zlecenie marki Lubella – 30% respondentów kojarzy męską kuchnię z ostrymi przyprawami. Dlatego ekspert Lubelli radzi, jak wykorzystać potencjał suchych przypraw, które często stosuje się do potraw z makaronem oraz – dodatkowo – jak zredukować alkohol w potrawach.

Gotowanie – męska rzecz

2017-03-29 11:50:12
Responsive image

Mężczyzna w kuchni to już nie tylko smakosz gotowych dań, ale też często ich twórca, który odnajduje w gotowaniu pasję i przyjemność. Do lamusa odchodzi także stereotyp mężczyzny stawiającego na wciąż te same, dobrze znane potrawy i stroniącego od nowości. 32% respondentów deklaruje nawet, że mężczyźni radzą sobie w kuchni lepiej od kobiet. Obecnie wielu panów poszukuje inspiracji oraz pomysłów na dania bardziej różnorodne, czasem z niecodziennymi, zaskakującymi dodatkami. Radość sprawia im zarówno sam proces gotowania, jak i świadomość, że potrawa zyskała uznanie w oczach ukochanej, rodziny czy znajomych. Z kolei w codziennym zabieganiu wielu z nich ceni sobie, gdy prostota przygotowania łączy się z możliwością uzyskania wyjątkowego efektu kulinarnego.

Allo Allo i Sokołyk – Galeria Północna rozszerza ofertę gastronomiczną

2017-03-27 16:50:35
Responsive image

Do grona najemców gastronomicznych Galerii Północnej dołączyły dwa nowe lokale – pijalnia soków Sokołyk, oferująca zdrowe napoje i przekąski oraz Allo Allo, bistro i piekarnia ze świeżo wypiekanym pieczywem.

2 przepisy na wielkanocne wypieki i kuchenne triki eksperta

2017-03-23 16:56:54
Responsive image

Dwie propozycje na świąteczny stół przygotował Michał „Magiel” Myszkiewicz – ekspert kulinarny marki Lubella. Proponuje on tradycyjnego, świątecznego mazurka, ale z nieoczywistym, inspirującym nadzieniem serowo-cytrusowym oraz wypełnione pysznym chrzanowym musem tartaletki, które doskonale sprawdzą się także przy wielu innych okazjach. Zanim przystąpimy do pieczenia, warto zapoznać się z radami kucharza. Dzięki nim nasze ciasto będzie naprawdę idealne!

Mąka – najważniejszy składnik udanego ciasta. Nie tylko na Wielkanoc.

2017-03-23 16:55:05
Responsive image

Przed nami czas przygotowań do Świąt Wielkanocnych. Sporo chwil spędzimy w kuchni, szukając pomysłów i inspiracji na dania, które zachwycą naszych najbliższych oraz gości. Obecnie świąteczne menu staje się coraz bardziej różnorodne, a słodkie i wytrawne smaki otwierają przed nami szeroki wachlarz kulinarnych możliwości. Bez względu na to, czy jesteśmy miłośnikami tradycji, czy też lubimy w kuchni eksperymenty, sukces zagwarantują nam przede wszystkim odpowiednio dobrane składniki. W przypadku wszelkiego rodzaju ciast składnikiem, od którego zależy najwięcej jest wysokiej jakości mąka. To ona zapewnia nam wymarzony efekt sprawiając, że ciasta są delikatne i puszyste lub odpowiednio kruche.

Przepisy na pyszną Wielkanoc bez glutenu

2017-03-23 16:36:42
Responsive image

Święta Wielkanocne to czas, który spędzamy z rodziną delektując się smakiem tradycyjnych, polskich dań. Nie wyobrażamy sobie świętowania bez uroczystego śniadania z żurkiem lub białym barszczem i słodkości w postaci pysznych mazurków czy bab. Co jednak w sytuacji, kiedy z naszej diety musimy wyłączyć produkty zawierające gluten? Jak wtedy przygotować Wielkanocne potrawy, by były nadal smaczne?

Czy wegetarianizm to przyszłość?

2017-03-13 13:13:08
Responsive image

Bycie wege stało się jednym z gorących trendów żywieniowych i wpisało się jako styl życia wielu ludzi – jest to też widoczne zarówno w domowym menu, jak i w restauracjach. Nic w tym dziwnego – jarosze chwalą sobie dobre samopoczucie, smukłą sylwetkę, a także odkrywanie nowych horyzontów kulinarnych. Czy to oznacza, że za kilka lat wszyscy będziemy dążyli do ograniczenia, a nawet całkowitego wykluczenia mięsa z diety? Czy wegetarianizm ma szansę „zawładnąć” żywieniowym światem?

Kabanos w bułce Snaxy w ofercie saloników Kolportera

2017-03-06 11:37:37
Responsive image

Kabanos w bułce o nazwie Snaxy, którego producentem jest firma Tarczyński, to nowy produkt w ofercie sieci saloników i salonów prasowych Kolportera . W marcu dostępny jest w promocyjnej cenie 2,99 zł.

Dieta eliminacyjna – co warto wiedzieć?

2017-03-01 21:53:19
Responsive image

Diety eliminacyjne są tematem często poruszanym w mediach. Dzieje się tak za sprawą alergii i nietolerancji pokarmowych, które z roku na rok dotykają coraz większej liczby osób. Europejska Akademia Alergologii i Immunologii Klinicznej szacuje, że na terenie starego kontynentu na alergie pokarmowe choruje ponad 17 milionów osób, z czego 3,5 miliona to Europejczycy poniżej 25 roku życia.

Jak często wykonywana jest płynoterapia? To pokaże ogólnopolskie badanie

2017-02-22 15:31:43
Responsive image

Codziennie klika tysięcy osób w Polsce jest hospitalizowanych. U wielu z tych osób prowadzona jest płynoterapia. To ona pomaga w utrzymaniu prawidłowej czynności układu krążenia i uzupełnia niedobory będące skutkiem choroby, jak i wykonywanych zabiegów. Chociaż płynoterapia należy do jednej z najczęściej wykonywanych interwencji terapeutycznych w polskim lecznictwie szpitalnym, to nadal jej skala jest nieznana.

Karnawałowe przekąski z wędlinami Hańderek

2017-02-21 10:51:43
Responsive image

Karnawał bez nich nie byłby tak huczny możliwe, że były również mniej smaczny lub wręcz nieapetyczny. Przekąski, zakąski, przegryzki, to one są ważnym punktem karnawałowych spotkań. Pomysłów i przepisów na ich przygotowanie jest kilka, ale ich liczba ciągle nie satysfakcjonuje. Tegoroczny karnawał wzbogacił się o kolejne, których autorami są znany i lubiany kucharz oraz blogerki kulinarne. Dzięki ich spotkaniu powstał nowy przewodnik po zakąskach.

Jantoń reinwestuje w produkcję i planuje podwojenie sprzedaży w ciągu 5 lat

PK
2017-02-17 10:24:13
Responsive image

Firma Jantoń zakończyła rok 2016, realizując strategiczne cele oraz finalizując przygotowanie strategicznego planu rozwoju Spółki, zakładającego podwojenie sprzedaży w ciągu najbliższych 5 lat. W roku 2017 firma zamierza skoncentrować się na dalszych inwestycjach w produkcję, rozwoju swoich głównych brandów oraz poszerzaniu portfolio produktowego.

Ile jest mięsa w mięsie? Zaskakujące wyniki kontroli

2017-02-08 16:53:07
Responsive image

Jakie mięso kupujemy? To sprawdziła Inspekcja Handlowa i wykryła nieprawidłowości w co drugim sklepie. W większości przypadków zastrzeżenia dotyczyły błędnego oznakowania. Ponad 37 proc. (474) skontrolowanych partii było niewłaściwie oznakowanych. Najwięcej uchybień w tym zakresie miały wyroby mięsne sprzedawane na wagę (58 proc.). Zastrzeżenia Inspekcji Handlowej, pod względem jakości, wzbudziło też około 13 proc. partii mięs i przetworów mięsnych poddanych badaniom w laboratoriach UOKiK.

Jak zadbać o skórę w zimę? Oto fakty i mity

2017-01-18 16:57:17
Responsive image

Wiatr, mróz, suche powietrze, a jak by tego było mało to pomieszczenia, w których przebywamy, wysuszają naszą skórę. Zima to szczególna pora roku, w czasie której warto zadbać o odpowiednią pielęgnację. Jak to zrobić? I czy rzeczywiście nie należy stosować kremów nawilżających?

Jak zadbać o skórę w zimę? Oto fakty i mity

2017-01-18 16:57:16
Responsive image

Wiatr, mróz, suche powietrze, a jak by tego było mało to pomieszczenia, w których przebywamy, wysuszają naszą skórę. Zima to szczególna pora roku, w czasie której warto zadbać o odpowiednią pielęgnację. Jak to zrobić? I czy rzeczywiście nie należy stosować kremów nawilżających?

Jak zadbać o skórę w zimę? Oto fakty i mity

2017-01-18 16:57:14
Responsive image

Wiatr, mróz, suche powietrze, a jak by tego było mało to pomieszczenia, w których przebywamy, wysuszają naszą skórę. Zima to szczególna pora roku, w czasie której warto zadbać o odpowiednią pielęgnację. Jak to zrobić? I czy rzeczywiście nie należy stosować kremów nawilżających?

Blue Monday nam niestraszny! Co jeść, by tryskać optymizmem?

2017-01-18 11:09:46
Responsive image

Za nami jeden z najbardziej depresyjnych dni w roku, czyli Blue Monday. Niestety złe samopoczucie dopada nas nieco częściej niż tylko w trzeci poniedziałek stycznia. Co zrobić, żeby tryskać optymizmem przez cały rok? Jaki wpływ na nastrój mają nasze nawyki żywieniowe? Co jeść, by uśmiech towarzyszył nam nawet w szary zimowy dzień?

Twoje dziecko wyjeżdża? Zatroszcz się o jego jadłospis już teraz!

2017-01-17 14:12:54
Responsive image

Ferie zimowe za pasem. Ten okres to dla młodzieży nie tylko moment odpoczynku od nauki, ale także odskocznia od codziennej rutyny. Zapobiegliwi rodzice w dużej mierze zaplanowali już swoim pociechom wspomniane dwa tygodnie, posyłając je na obóz zimowy bądź organizując atrakcje w okolicy miejsca zamieszkania. Obmyślając wyjazd zachodzimy w głowę jak sprawić, by dziecko wróciło do domu zdrowe, pełne wrażeń i szczęśliwe. W tym celu warto rozważyć aspekt dotyczący żywienia naszych pociech – pomoże im to zachować energię oraz zmniejszyć ryzyko zachorowania.

TRENDY CATERINGOWE W POLSCE

2017-01-05 12:56:39
Responsive image

Z raportu firmy PMR „Rynek HoReCa w Polsce 2013. Analiza rynku i prognozy rozwoju na lata 2013-2015” wynika, że wartość rynku gastronomicznego w Polsce wynosi około 18,5 mld zł. Z tego aż 4,5 mld złotych generują usługi cateringowe.

Mamo, tato nie jem mięsa!

2017-01-04 10:38:45
Responsive image

Wegetarianizm budzi skrajne emocje, zwłaszcza wśród zatwardziałych „mięsożerców”. Co jednak zrobić, gdy nasze nastoletnie dziecko uprze się, by zostać wegetarianinem? Przede wszystkim nie wpadajmy w panikę! Dieta bezmięsna jest bowiem całkowicie bezpieczną formą żywienia, jeśli oczywiście młody człowiek przejdzie na nią świadomie oraz pod czujnym okiem rodziców.

Przygotuj się do Sylwestra – by było smacznie i zdrowo

2016-12-30 12:07:49
Responsive image

Koreczki? Zawijane śledzie? Coś na ciepło czy lepiej na zimno? Sylwestrowe menu wcale nie musi spędzać snu z powiek ani tym bardziej trącać nudą! Jak smacznie przeżyć ostatnią noc w 2016 roku? Czas na nietypowe przystawki i przekąski, które sprawią, że ten Sylwester przejdzie do historii pod względem smaku. Rozpocznij 2017 rok hasłem „Żyj smacznie i zdrowo”!

Rzecz o dobrych manierach przy wigilijnym stole!

2016-12-21 16:13:42
Responsive image

Wielkimi krokami zbliża się najbardziej oczekiwana w roku chwila! Święta Bożego Narodzenia to magiczny czas – pełen pachnących potraw, mieniącej się tysiącami światełek choinki, góry prezentów i uśmiechniętych twarzy najbliższych. To właśnie w Wigilię przykładamy szczególną uwagę, aby wszystko było perfekcyjne, a rodzinne ciepło udzieliło się zarówno nam, jak i każdemu z naszych gości. Niepowtarzalny, świąteczny klimat z pewnością pomoże stworzyć znajomość dobrych manier! A zatem czas na lekcję savoir-vivre’u z programem edukacyjnym „Żyj smacznie i zdrowo”!

Co króluje w jadłospisie gimnazjalistów?

2016-12-16 12:25:17
Responsive image

Czekoladki, batoniki i inne łakocie… na każdym kroku czyha pokusa! Nasza dieta nie może jednak opierać się wyłącznie na słodyczach czy łatwo dostępnych daniach typu fast-food. Potrzebną organizmowi dawkę energii i siły są w stanie zapewnić odpowiednio zbilansowane posiłki. Co o prawidłowym odżywianiu wiedzą polscy uczniowie? Czy w ich jadłospisie królują warzywa i woda, a może chipsy i słodkie napoje? W związku z rozpoczęciem nowej – już 7 – edycji programu edukacyjnego „Żyj smacznie i zdrowo”, prezentujemy wyniki ankiety przeprowadzonej wśród polskich gimnazjalistów w czasie trwania poprzedniej, 6 edycji.

Dietetyczne eksperymenty tylko z głową!

2016-12-06 13:17:29
Responsive image

Moda na bycie fit opanowała cały świat. Coraz częściej podąża za nią również młodzież, która obserwując styl życia swoich idoli, zaczyna eksperymentować ze swoim sposobem odżywiania. Trend ten jest pożądany dopóki opiera się na wzroście popularności aktywności fizycznej, promuje zbilansowaną dietę i co ogromnie istotne - nie zaleca nieodpowiedzialnego stosowania diet.

7 edycja programu edukacyjnego marki WINIARY „Żyj smacznie i zdrowo” wystartowała!

2016-12-01 12:15:44
Responsive image

Czy każda dieta jest odpowiednia dla młodego organizmu? Co zrobić, gdy zapali się olej na patelni? Jak zachować się przy stole, by nie zaliczyć towarzyskiej wpadki? Już wkrótce młodzież gimnazjalna bez zastanowienia odpowie na te pytania! 30 listopada wystartowała kolejna edycja programu „Żyj smacznie i zdrowo” – popularnej akcji edukacyjnej marki WINIARY promującej właściwe nawyki żywieniowe oraz zdrowy styl życia wśród gimnazjalistów. W tegorocznej edycji nauczyciele i uczniowie będą mogli zgłębić tematy mód żywieniowych oraz bezpieczeństwa w kuchni i dobrych manier przy stole. Ambasadorem 7 edycji programu został doskonale znany gimnazjalistom youtuber Sheo, wspierany merytorycznie przez ekspertów: dietetyk Katarzynę Zadkę oraz szefa kuchni – Jerzego Pasikowskiego.

Słodki prezent na imieniny Katarzyny. Wyjątkowy wypiek Fabryki Cukierniczej Kopernik S.A.

2016-11-25 12:56:41
Responsive image

Specjalnie z okazji dnia św. Katarzyny, przypadającego na 25 listopada, mistrzowie piernikarstwa z Fabryki Cukierniczej Kopernik wypiekli wyjątkowe, limitowane, toruńskie Katarzynki. Niepowtarzalne, bo wypieczone z ciasta przygotowanego tego samego dnia dokładnie rok temu, które niczym najdroższe wina nabierało niepowtarzalnego smaku i aromatu leżąc w zamkniętej skrzyni, w chłodnej piwnicy fabryki.

Niewielka alga obroni nas przed wirusami?

2016-11-17 09:18:39
Responsive image

Wypowiedzi: Artur Gajewski, Purella Food. Przy stanach obniżonej odporności zazwyczaj sięga się po sprawdzone i znane specyfiki typu witamina C i jej pochodne. Niestety, jak donoszą najnowsze badania witamina C, którą możemy znaleźć w lekach i suplementach diety jest coraz ciężej przyswajalna przez organizm. Jak w takim razie przetrwać jesień i zimę nie narażając swojego organizmu? Można sięgnąć po produkty naturalne takie jak superfoods.

Kolporter rozwija salony ze strefą bistro

2016-09-19 12:36:34
Responsive image

Już 13 salonów prasowych Kolportera dysponuje strefą bistro Top Presso. Spółka uruchamianie tego typu placówek rozpoczęła przed niespełna rokiem.

WSPÓŁPRACUJEMY z:

Zaufali nam: